Idézetek

A modern erkölcs és viselkedés elnyom minden természetes ösztönt, tudatlanságban tartja az embereket a természet dolgai felől, és arra készteti őket, hogy kísértetmeséktől megrészegülve összekapjanak. (Aleister Crowley)
__________

Az emberek sosem szavazhatnak arra, ami fontos. Csak valamilyen személyre szavazhatunk – arra nem, hogy mit tegyen. (Will Rogers)
__________

A világ tele van varázslatos dolgokkal, melyek arra várnak, hogy élesebb legyen az eszünk. (Bertrand Russell)
__________

A legtöbben inkább meghalnának, mintsem hogy gondolkodjanak. Valójában meg is teszik. (Bertrand Russell)
__________

„…nálunk ellenben a gondtalanság mellett a gőgös tudatlanság, s a tetszelgő álműveltség fanyar mosolyával nézik le az emlékeket…melyekhez hasonlót a mai czifraságaink ál- és pótdíszítményeivel nem vagyunk képesek alkotni…valahányszor ez azonban a népek történetében beáll, mindenkor a nemzetek hanyatlását jelzi, melyek a mint nem képesek többé az ősök nagy alkotmányait fenntartani , tisztelni és megérteni, azonnal megszűnnek képesek lenni azok folytatására, újak alkotására…”
(Ipolyi Arnold)
__________

Arról, hogy szabadok vagyunk
Mikor a hatalmasokkal állasz szemközt, gondolj mindig arra, kitől kapták ezek az emberek hatalmukat? S mit is tehetnek ellened? Elvehetik javaidat, szabadságod vagy életedet? És aztán? Parányi mikroba, fertőző baktérium is elveheti életed, mely törékeny és mulandó, mint a rovarok élete. Nem, a leghatalmasabb úrnak sincs igazi hatalma lelked fölött, s ezért tehetetlen, ha te igazságos vagy, s ő igazságtalan. Csak akkor tehet ellened valamit, ha téged bűnben talál, s ő igazságos. Ezért ne arra gondolj, mit mondasz majd a nagy úrnak, hogyan viselkedel; csak arra gondolj, hogy szabad vagy, amíg igazságos vagy, s a nagy úr tehetetlen igazságod ellen.
http://youtu.be/5iYOeqwNzts
(Márai Sándor)
__________

A szeretetről
http://youtu.be/mIlnGNDNs8o
(Márai Sándor)
__________