Szent Korona Ünnepe Verőcén 2/1. rész

A Borsodi Magyar Közösségek Szövetsége MENTE Egyesületének közleménye (1. rész)

http://os.mti.hu/hirek/81415/a_borsodi_magyar_kozossegek_szovetsege_mente_egyesuletenek_kozlemenye-1_resz

Budapest, 2012. december 31., hétfő (OS) – Hagyománnyá vált a Szent Korona Ünnepe Verőcén  2013 Vízkeresztjének a napján lesz pontosan 35 esztendeje annak, hogy a Szent Koronánk ismét haza tért, ezzel reményt adva arra, hogy a Kárpát-medence újjászülethessen a védelme alatt.

2011. január hatodikán ünnepelték Verőcén 33. évfordulóját annak, hogy 33 év távollét után végre hazaérkezett a Magyar Szent Korona.

Ez a pillanat duplán hordozta magában a Krisztusi impulzust és sejteni engedte, hogy már senki és semmi nem állhatja útját nemzeti feltámadásunknak. Ezzel a hittel szerveződött meg 2011 Vízkeresztjén a Nemzeti Feltámadásunk Ünnepe Verőcén.

Az egy esztendővel későbbi megemlékezéssel párhuzamosan elindult egy olyan kezdeményezés, amelynek a célja azt volt, hogy a Magyar Szent Koronának legyen állami ünnepe. A döntéshozók nem tárgyalták meg a képviselői indítványt, mintha valami rejtélyes félelem lappangna a mélyben.

Ősi mondáinkban gyökerező hitünk szerint a magyarság hivatását Isten jelölte ki azzal, hogy ezer évvel ezelőtt, Karácsony napján az Isten küldötte angyal hozta a Koronát:

“az angyal hozta Szent Korona Isten gondolata a magyar létről.”(Kocsis)

A Szent Korona, a Szent Korona-tan Magyarország történelmi alkotmányának alapját képező hagyomány, melyen a magyar államiság eszméje alapult, és amely máig ható befolyást gyakorol az alkotmányos közgondolkodásra.

https://www.facebook.com/events/132790680210438/?ref=ts&fref=ts

Kiadó: Borsodi Magyar Közösségek Szövetsége MENTE Egyesület

Kategóriák: Rendezvények
Doklist.com által hitelesített szervezetBorsodi Magyar Közösségek Szövetsége Mente Egyesület