Ferkó köszönő levele

Tisztelt szervezők, segítők, versenyzők, felkészítők!
Tisztelt szülők, hozzátartozók!

Köszönjük a Kárpát Kupa 2013 előkészítésében, szervezésében, rendezésében nyújtott segítségeteket. Idén több versenyzővel, több nézővel, jobb eredményekkel és még inkább színvonalasabb küzdelmekkel képviseltük a barantásokat. A páros küzdelmi formagyakorlatban a barantások utolérhetetlenek, az egyéniben is egyre több a magas színvonalú bemutató. Földharcban minden súlycsoportban ott voltunk a dobogó1-2-3 helyén. Volt ahol meglepetésre két barantás vívta a döntőt. Harci íjászatban is egyre jobban vagyunk, de még van hova fejlődni (más képességekre van szüksége a mesterlövésznek, más a rohamcsoport tagjának). Vívásban egyre többen tudatosan építik fel a küzdelmet, használják a technikákat. Egyre kiforrottabb a mozgás. Azok, akik már képesek a Baranta stílusában vívni, igazából csak a másik barantásra kell már figyelniük. Idén a tudatosan elvégzett edzésmunka itt is meghozta a gyümölcsét. Fala ezen a meccsen megfoghatatlan volt a többiek számára. Viadalban (üt, rúg, földharc) Ruben meccsei voltak a legszebbek és megérdemelten nyert. Ősszel a Sanda versenyeken bizonyít majd újabb hét barantás reméljük hasonló sikerességgel. Szépen épül a női csapat a Zrínyin és egyre komolyabban épül az utánpótlás Budapesten és környékén, valamint Kunszentmártonban. A rendezvényről készült filmet kb. egy hónap múlva tekinthetitek meg. Jövőre Baranta Világkupa… Az elmúlt évek kapcsolati tőkéjére, az elért sikerekre építve remélem legalább 60-100 barantást be tudunk vonni a komolyabb felkészülésbe és egy több száz fős nemzetközi mezőnyben tudnak majd bizonyítani. A kempósok, jitsu-sok, mma-sok, birkózók hozzák a tanítványaikat. Újra meggyőzte őket az idei verseny hangulata.
Előttünk a Magyar Bajnokság, amire egy rövidebb ciklussal érdemes felkészülni. Szeptemberben megkezdjük a felkészülést a Hanshi Kupára. Leülünk a kulturális és sportszervezői csapattal, hogy minél hamarabb tisztázódjon a következő évi rendezvény időpontja és az adott szervezetek decemberben, januárban be tudják illeszteni a naptárokba a versenyt.

Köszönjük szépen a város támogatását és segítségét. Külön köszönöm a Mente Egyesület és a Nimród Baranta áldozatos, kitartó munkáját. Úgy érzem, hogy újból formálódik egy olyan szervező gárda, aki már képes nagyobb méretekben gondolkodni. Ha decemberben képesek leszünk hivatalos időpontot tisztázni, akkor néhány tucat működő közösség összefogásával a csarnokban 2-300 versenyző, több ezer néző, a Népkertben több mint tízezer látogató láthatja majd a programokat.
Még jobb hír!

A következő héten két város vezetésével is megkezdődnek az egyeztetések az iskola létrehozása kapcsán. Az edzőtáborban, Apajon és a következő évi Világkupán már közvélemény kutatást tartunk a beiskolázással kapcsolatos kérdésekről. Alakul a támogatói kör és ősszel megkezdi működését a Baranta Alapítvány is…

Haj-rá!

Kategóriák: Kárpát Kupa
Doklist.com által hitelesített szervezetBorsodi Magyar Közösségek Szövetsége Mente Egyesület